Shqiptarja e diamanteve

Quhet Hysnie Kastrati dhe konsiderohet shqiptarja e parë që ka prezantuar një koleksion gurësh të çmuar. Vetëm pak ditë më parë ajo solli, në Itali, produktet e koleksionit të parë, të cilat shumë shpejt do të jenë në treg. Është 26 vjeçe, ka studiuar në Akademinë e Arteve në Prishtinë...
Lexo me teper

Binjaket shqiptare te Harvardit

Ishte viti 1999 kur ato së bashku me prindërit e tyre janë larguar nga qyteti i Patosit në drejtim Anglisë. Me mbërritjen atje, ishte fiks koha kur motrat Detina dhe Argita Zalli nisën shkollën e mesme dhe jeta e tyre mori një tjetër drejtim. Sot, ato janë të dyja kërkuese...
Lexo me teper

Gazetarja shqiptare e CCN

Është shqiptare dhe prej 15 vitesh jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ndërsa prej 8 vitesh punon te rrjeti gjigant CNN. Fjala është për Alba Priftin. Ajo u shpërngul me familjen në Amerikë kur ishte 15 vjeçe dhe që në shkollë të mesme kishte ëndërr CNN-in. Pasi u diplomua,...
Lexo me teper

Mirela Sula – nje histori suksesi edhe ne Londer

Me publikimin e numrit e pare te revistes ‘Gruaja Migrante’ – Migrant Women, Mirela Sula, publiciste, gazetare, aktiviste e te drejtave te njeriut, ka ndermarre nje iniciative te re dhe te guximshme ne Londer. Eshte impresionuese te shohesh punen dhe arritjet e saj, jo vetem si perfaqesuese, aktiviste dhe promovuese...
Lexo me teper
Faqe 1 nga 212

Nese deshironi te publikoni ne kete portal nje histori suksesi tjeter, ju lutem klikoni ne vijim.