Nje lider duhet te kete: Vizionin e duhur, Aftesine per ta realizuar dhe kapacitetin
per te qene sa me afer njerezve. Keto jane karakteristika qe nje grua i sjell me se miri
ne politike - Mariam Anderson

Suksesi vjen nga perpjekjet - Sofokliu

Progresi i gruas eshte progres per shoqerine
dhe progresi i shoqerise, eshte progres per gruan. - Hillary Clinton

Nje lider duhet te kete: Vizionin e duhur, Aftesine per ta realizuar dhe kapacitetin
per te qene sa me afer njerezve. Keto jane karakteristika qe nje grua i sjell me se miri
ne politike - Mariam Anderson

Suksesi vjen nga perpjekjet - Sofokliu

Progresi i gruas eshte progres per shoqerine
dhe progresi i shoqerise, eshte progres per gruan. - Hillary Clinton

  • icon3Kabineti 2013
    Informacioni i plotë mbi gratë në kabinetin e ri 2013
    »
  • icon4kandidate 2013
    Informacioni i plotë mbi kandidatet e partive politike në zgjedhjet kombëtare
    »

Miresevini

Në Shqipëri gratë përbëjnë gjysmën e popullsisë, por roli i tyre në strukturat vendimmarrëse të vendit mbetet ende i pabarabartë. Për shkak të çështjeve kulturore dhe sociale, për shkak të organizimit specific të strukturave drejtuese apo të partive politike dhe për çështje të ndryshme në lidhje me jetën politike në Shqipëri, gratë nuk janë të përfaqësuara...

Në Fokus

Rrjeti i Grave Barazi në Vendimmarrje shpallet finalist në Çmimet ITU – UN Women GEM- TECH 2014

Çmimi i Teknologjisë për Barazinë Gjinore (GEM-TECH) është një çmim i cili jepet një herë në vit për arritjet e veçanta dhe performancën më të mirë si rol për tu ndjekur, për barazinë gjinore dhe përfshirjen në fushën e TIK. Kjo ngjarje është një Çmim nga ITU-UN Women projektuar për të demonstruar angazhimin në avancimin e barazisë gjinore dhe fuqizimit të grave përmes TIK-ut. Çmimi ITU-UN Women GEM-TECH synon të krijojë një platformë për avancimin e angazhimit kuptimplotë të grave në TIK si dhe rolin e tyre si vendim-marrëse dhe producente të këtij sektori. Objektivi i edicionit të parë ishte të shfaqte angazhimin për avancimin e barazisë gjinore dhe fuqizimit të grave përmes TIK-ut. Për këtë qëllim, çmimi GEM-TECH inkurajoi të gjitha...

Të Reja

Rrjeti i Grave Barazi në Vendimmarrje shpallet finalist në Çmimet ITU – UN Women GEM- TECH 2014
Çmimi i Teknologjisë për Barazinë Gjinore (GEM-TECH) është një çmim i cili jepet një herë në vit për arritjet e veçanta dhe performancën më të mirë si rol për tu ndjekur, për barazinë gjinore dhe përfshirjen në fushën e TIK. Kjo ngjarje është një Çmim nga ITU-UN Women projektuar për të demonstruar angazhimin në avancimin e... Lexo më tepër

Mbështetje për Gratë Sipërmarrëse
Në zbatim të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.592, datë 10.09.2014 “Për Krijimin e Fondit në Mbështetje të Grave Sipërmarrëse”, Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes (MZHETS) fton institucionet financiare jobankare dhe shoqëritë e kursim-kreditit, të aplikojnë për zhvillimin dhe implementimin e “Fondit të... Lexo më tepër

Beqaj: Ekzaminime falas në 11 qendra. Nikolla: Duhet kulturë e re për shëndetin
Muaji i sensibilizimit kundër kancerit të gjirit ka nxitur edhe një sërë aktivitetesh.  Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, është bërë pjesë e vrapimit në mbrojtje të shëndetit të gruas. Ai ritheksoi se duhet një vëmendje më e madhe ndaj shëndetit, duke shtuar se vetëm gjatë muajit tetor do të ofrohen mamografi falas në 11 qendra... Lexo më tepër

“Kontrolloni Veten”- Video muzikore rreth Kancerit të jirit
Paula Abdul dëshiron që gratë të dinë se nëse i përkasin moshës mbi të 50-at, duhet të kryejnë një kontroll dhe mamografi cdo vit. Kështu ajo i kujton publikut këtë mesazh të rëndesishëm për shëndetin, të kuptueshëm për të... Lexo më tepër

Koalicioni për Shëndetin e Gruas diskuton situatën dhe rekomandime mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri
Tiranë, 17 tetor 2014 - Koalicioni për Shëndetin e Gruas, një grup organizatash të shoqërisë civile për cështjet gjinore dhe shëndetin, mbajtën sot një tryezë diskutimi mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri. Duke theksuar rëndësinë e shtimit dhe konsolidimit të përpjekjeve për forcimin e... Lexo më tepër

Mesila Doda dhe Klodjana Spahiu pjesëmarrëse në Forumin Botëror Gratë në Parlament, Washington D.C, US.
Deputetja demokrate, Mesila Doda bashkë me deputeten socialiste Klodiana Spahiu që është njëherësh edhe kryetare e Komisionit të Shëndetësisë, kanë marrë pjesë në një takim pune për të ndihmuar në avancimin e axhendës së rolit të gruas në Shqipëri. Deputetet kanë marrë pjesë edhe në një takim me drejtues të Bankës Botërore... Lexo më tepër

Ilir Meta në Gjenevë në Sesionin e UIP: Barazia gjinore dhe dhënia fund e dhunës ndaj grave
Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, mori pjesë në punimet e Sesionit të 131-te të Unionit Ndërparlamentar që po zhvillohet këtë javë në Gjenevë, në krye të delegacionit të përhershëm parlamentar shqiptar. Kryetari i Kuvendit, Meta, shoqërohej prej deputetëve Arta Dade, Kryetare e Komisionit të Jashtëm dhe Shpëtim Idrizi, anëtar i... Lexo më tepër

Gratë në Politikë: 2014
Harta e Grave në Politikë (2014) Kjo është një hartë e lëshuar nga Bashkimi Parlamentar Ndërkombëtar dhe UN Women, harta tregon se ndërsa progresi mbi pjesëmarrjen e grave në politikë vazhdon të jetë kryesisht pozitiv në të gjithë botën, kufiri mbetet në mënyrë të vendosur  për gratë në nivelet më të larta. wmnmap14_en... Lexo më tepër

Konferenca Ndërkombëtare: “Drejt Rrugës për Fuqizimin e Grave në Politikë, Proceset e Paqes dhe Integrimin Europian”
Rrjeti i Grave Barazi në Vendimmarrje, mori pjesë në konferencën Nderkombetare e organizuar më datë 18 Shtator 2014 në ambjentet e Hotel Butrinti në Sarandë Konferenca Ndërkombëtare: “Drejt Rrugës për Fuqizimin e Grave në Politikë, Proceset e Paqes dhe Integrimin Europian”, organizuar nga Lobi Rajonal i Grave për Paqe, Siguri e Drejtësi... Lexo më tepër

Organizata European Women’s Lobby shpall Thirrjen për Opinionet e Vajzave të Reja, lindur në vitin 1995!
[Bruksel,11 Shtator 2014] Në 1995, në Pekin të Kinës, mijra gra nga mbarë bota u bashkuan së bashku për të bërë thirrje për të gjithë vendimmarrësit  të vendosin qëllime  për ta bërë situatën  për gratë botërisht më të mirë dhe që përfundimisht të arrijnë barazi midis grave dhe burrave.Aksioni i organizatës së grave dhe... Lexo më tepër